Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Logg inn til ditt område


Anton og andre flokkdyr

Oppfølger til braksuksessen Anton og andre uhell!

Ikke lett å være kul
Anton Albertsen har planen for ungdomsskolen klar: Han skal bare gli inn, ikke skille seg ut, bare være en del av flokken. Sånn blir det selvfølgelig ikke.

Anton har besluttet å bare gli inn i mengden, som en mygg i svermen eller en gnu blant andre gnuer. Planen er god – men skjebnen har dessverre en helt annen plan for Anton. Han blir nemlig helt ufrivillig tatt for å være en kul fyr allerede første skoledag. Og det ligger ikke helt for Anton å leve opp til sitt nye image …

Uhellet
Anton sin klasse har fått en lærer som går for å være grusomt streng. Første skoledag arrangerer han en lek der alle skal presentere seg, med et adjektiv foran navnet sitt, noe som sier noe om dem – som søte Sara eller nysgjerrige Nils. Så skal alle gjenta alle navnene før de sier sitt eget. Anton planlegger å si «alminnelige Anton», og føler at han er på trygg is. Læreren presenterer seg som perplekse Per. Da Anton skal gjenta alle navnene, går det ganske bra ganske lenge. Helt til han kommer til Per – som ikke blir perplekse Per – men noe som er mye, mye verre. Anton kommer i skade for å si perverse Per.

Krise
Anton er fortvilet og læreren er sint. Men det som Anton ikke kunne forutse, er at de «kule» guttene som sitter på bakerste rad, de guttene som Anton har planlagt å være alldeles usynlig for hele skoleåret – de ler så de hikster. Og plutselig har Anton blitt kul og modig – riktignok ved et uhell. Men hva om man egentlig ikke er verken kul eller modig? Og hva med Ole, hans beste venn? Ole er katastrofalt nerdete, og har ingen planer om å passe inn noe sted som helst – til tross for Antons iherdige forsøk på å hjelpe.
Denne finnes på dette biblioteket: Ekrehagen skole
Forfatter: Skretting Gudrun   [Google]
Utgitt: Aschehoug
Sider: 258 s.
Språk: Norsk
ISBN: 9788203262753
Antall: 1  
Reserver denne
Emner: Humor
Logg inn hvis du ønsker å kommentere denne

Lånehistorikk
Utlånt 2 ganger.
  1. 2017-12-08 - 88 dager.
  2. 2017-09-13 - 174 dager.


Andre bøker på emnet 'Humor' (96)
1. En pingles dagbok
2. Doktor Proktors prompepulver
3. Den magiske fingeren
4. Rodrick ruler
5. Den brutale sannheten
6. Tom Gates Genius Idea`s
List flere på Humor...

Tilbake

Tech info